Alatura-te grupului de discutii
Protectia Animalelor

Alatura-te grupului de discutii Protectia Animalelor
Numarul animalelor omorate in lume de catre industria carnii, a laptelui si a oualelor, de cand ati deschis aceasta pagina
0 pui de gaina
0 curcani
0 rate
0 porci
0 vitei
0 oi
0 iepuri

ACASA

RECLAMARE ACT DE CRUZIME

BUCURESTI

BRAILA

CONSTANTA

CRAIOVA

GLINA

HUNEDOARA

IASI

MANGALIA

SUCEAVA

ARTICOLE

BRAILA 2007 - 2008

Iadul cailor
4 Martie 2008

Pentru ca oamenii nu au ce sa le dea de mancare, caii au ajuns una dintre cele mai ieftine marfuri in targurile din judetul Braila. Mai mult, ei au ajuns sa fie folositi pe post de hrana pentru caini, cu 30 de lei, cat costa un cal prapadit, poti sa hranesti o haita de dulai de la stana, timp de o saptamana. Taranii spun ca nu au bani sa intretina un cal peste iarna, asa ca prefera sa cumpere unul care sa se tina cat de cat pe picioare primavara, pe care il vand cand termina cu muncile campului.

Citeste tot articolul: http://www.obiectivbr.ro/component/content/article/18127.html

Mesaje false catre iubitorii de animale din Braila
27 Februarie 2008

Pe 22 feb 2008 FRPCA (Federatia Romana pentru Protectia si Controlul Animalelor) a prezentat in cadrul unei conferinte de presa 'slabiciunile' colaborarii dintre primarie si ONG-ul APAM Horez:

Afacere de miliarde cu ciini comunitari
http://www.obiectivbr.ro/index.php?pagina=citeste%20comentarii&id=0000017879

Primaria Braila penal(izata) de Protectia Animalelor
http://www.arcasu.ro/Primaria_Braila_penal%28izata%29_de_Protectia_Animalelor_id_1203612301.html

Urmare a intilnirii dintre primarul Constantin Cibu si reprez. FRPCA, la solicitarea primarului, Vier-Pfoten a trimis pe 21 feb. 2008 pentru a 3-a oara propunerea de sterilizare – returnare gratuita cainilor fara stapan, si in acest moment se asteapta inca decizia primarului.

Un comunicat de presa din partea primarului Cibu publicat recent de ziarele Arcasu si Obiectiv nu face insa nici o referire la Vier-Pfoten.
http://www.obiectivbr.ro/index.php?pagina=citeste%20comentarii&id=0000017982

Intrebat daca in acest context va renunta la serviciile lui Vasile Horez, primarul a declarat ca nu o va face. "Pai nu renunt la Horez. Ce sa fac apoi cu cainii? Sa ii aduc la mine la birou? Sunt unele asociatii care doresc sa se ocupe si de capturarea cainilor, dar eu ma indoiesc ca vor fi in stare. Horez are terenul ala care trebuie folosit, la fel si investitiile facute acolo. Nu o sa fac unele noi doar pentru ca unora nu le place de Horez."

Nu este clar la ce "asociatii" a facut referire primarul, daca informatia era adevarata ar fi trebuit
sa indice nume in mod concret. Afirmatiile sunt cel putin tendentioase.
Miza continuarii colaborarii dintre administratia Cibu si APAM Horez o reprezinta banii care vor fi incasati
de acest ONG din taxele platite de braileni.

In 2007 APAM Horez a incasat de la bugetul public 3,5 mld lei vechi (peste 100.000 euro)

In 2008, bugetul votat de CLM Braila - cap. caini comunitari este de 3,7 mld (peste 100.000 euro), beneficiarul acestor fonduri urmind a fi: APAM Horez.

In 2008, colaborarea dintre primarie si APAM Horez se va face sub numele: "sterilizarea" ciinilor
comunitari, pentru ca legea nu mai permite eutanasia animalelor.
Ce "sterilizare" va face APAM Horez - ramane de vazut.

In 2007 APAM Horez a sterilizat: 0 (zero) caini.
"Euthanasia" a mers mult mai bine: 5300 caini – brailenii isi amintesc probabil campanile de otravire
a cainilor in oras pe tot anul 2007.

In ultima perioada, dupa aparitia legii 9/2008, medicii locali si-au manifestat interesul pentru o eventuala
colaborare cu primaria pentru sterilizarea cainilor, contra-cost, insa de la primarie li s-a dat de inteles ca la aceasta afacere are acces doar APAM Horez.

De asemenea, se pregatesc alte abuzuri pentru detinatorii de animale cu domiciliul la bloc: taxa pe
animale de companie (taxa ilegala)
http://www.ziaruldebraila.ro/index.php?page=articol&id=1949#

Avand in vedere proximitatea campaniei electorale, adresam domnului Cibu - actual primar, viitor candidat
la primarie, urmatoarele intrebari:
- de ce prezinta lucrurile deformat si nu spune clar ce solutie va aplica, cu cine, pentru ca legea 9/2008
interzice euthanasia animalelor. In 2004 candidatul la primarie Cibu facea aceleasi promisiuni fata de
iubitorii de animale, neonorate vreodata.
- de ce in aceste zile viceprimarul Tilea promite la posturile TV locale ca va aplica "legea veche" (euthanasia ciinilor)?
- de ce primarul Cibu prefera pe APAM Horez (hingherii) lui Vier Pfoten – propunere care ar fi degrevat primaria de cheltuieli, iar profesionalismul medicilor VP ar fi fost o garantie ca lucrurile merg bine?

Mesajul "pacifist" al primarului este doar in scopul castigarii voturilor iubitorilor de animale.
De caini urmind sa se ocupe tot hingherul Horez … sa dea Dumnezeu sa nu fie asa.

Comunicatul primarului mai indica insa un lucru: voturile noastre, iubitorii de animale, sunt importante, imaginea sifonata trebuie "restaurata" urgent! Reflectati la asta, si daca de la un primar "iubitor de animale" am luat tzeapa, pe viitor votati macar un primar iubitor de lege!

Braila 2007 - Bunastarea animalelor

Pana cand un alt sondaj de opinie liber va infirma aceste rezultate, in Romania marea majoritate a populatiei este impotriva uciderii animalelor fara stapan.
http://www.my-press.ro/comentarii_sondaje_my-press.php?l_opt=de&pollid=101&pagina=27

In Braila singura metoda de reducere a populatiei canine de pe strazi a fost intotdeauna omorarea cainilor (otravirea direct pe strada fiind cea mai facila); animalele de companie si cele fara stapan sunt lasate sa se inmulteasca pentru a fi mai tarziu omorate. Pe langa faptul ca nu se poate vorbi despre legi de protectie a animalelor – aceasta este o cruzime promovata chiar de sistem.

Administratia nu doreste sa trateze cauza problemei, ci efectul – singurul care genereaza bani!

Daca in alte tari supunerea cu intentie a unui animal la neglijare si cauzarea de suferinta, maltratarea, sau uciderea este infractiune, si se pedepseste prin amenda si/sau inchisoare, iar sentintele pot include de asemenea serviciu in slujba comunitatii, interdictia de a detine animale pentru cativa ani, si repararea daunelor, aici abuzurile si cruzimea fata de animale nu aduc nici o reactie din partea autoritatilor.

Aceste autoritati sunt:
- administratia locala
- autoritatea locala veterinara si autoritatea centrala veterinara
- politia
- institutiile pentru protectia mediului
- justitia si organele de urmarire penala

Autoritatile si institutiile responsabile cu aplicarea legii nu au nici o reactie fata de incalcarea repetata si sistematica a legii.

Autoritatile platite de contribuabilii romani au datoria sa identifice, sa urmareasca si sa sanctioneze pe cei care comit un abuz sau incalca legea, trebuie sa reprezinte si sa serveasca legea si cetatenii. Lipsa de reactie este egala cu o incercare de a musamaliza cazurile si de a incuraja pe raufacatori.

Administratia locala
A angajat un ONG (APAM Horez) care este acuzat in mod deschis de otravirea cainilor (15 mai 2007) intr-un caz notoriu care a provocat dezbateri in sedintele de consiliu local. Politia si autoritatea veterinara au fost informate si s-au solicitat investigatii; nu exista niciun rezultat pana in acest moment.

Finanteaza activitatea bazei de ecarisaj – APAM Horez careia i s-a permis sa functioneze fara a avea autorizatie veterinara – conditiile pot fi vazute pe slideshow.
http://www.flickr.com/photos/l_xtalionis/show/

Pe 30 Oct 2006 autoritatea veterinara suspenda activitatea bazei de ecarisaj, intrucat nu respecta legile referitoare la animale: s-au gasit catei in varsta de 3 luni la un loc cu animale moarte (in slideshow un angajat al bazei poate fi vazut indepartand 2 catei morti); nu existau evidente ale animalelor capturate, eutanasiate, lucratorii nu erau instruiti conform legilor referitoare la animale, conditiile si hrana animalelor erau improprii (se pot vedea in fotografii).

Nota de constatare interzicea omorarea cainilor care se aflau in baza la acea data; ONG-ul respectiv nu a respectat un act emis de o autoritate a statului nici macar o singura zi; a continuat sa prinda si sa omoare caini desi baza de ecarisaj nu era autorizata si fusese suspendata (o activitate neautorizata este suspendata dar continua sa functioneze si sa consume bani publici)

Conform datelor furnizate de ONG-ul respectiv (iunie 2007), in 9 luni (sept 2006 – mai 2007) 2464 de caini au fost omorati in baza de ecarisaj – consemnandu-se 12 adoptii.

Acest ONG se intituleaza pentru "protectia mediului si animalelor”.

Acest ONG a interzis accesul organizatiilor pentru protectia animalelor in baza de ecarisaj – chiar in prezenta politiei. Activitatea bazei este finantata din bani publici.

Administratia Brailei refuza sa faca public contractul dintre primarie si ONG Horez chiar daca acesta utilizeaza bani publici.

ONG Horez primeste tot sprijinul si simpatia la cel mai inalt nivel in primarie.

In 2004 primarul a primit voturile iubitorilor de animale, asigurandu-i ca va rezolva problema cainilor fara stapan in mod ‘uman’.

Primaria plateste 90 lei (cca 28 euro) pentru fiecare caine facturat de baza de ecarisaj (hingheri). Cu acesti bani s-ar putea steriliza o femela de talie mare la o clinica veterinara. Cat de mult inseamna aceasta suma? Conform ziarului local Actualitatea, 1 feb 2007, la acea data in Braila existau 80.000 de pensionari, mai mult de jumatate avand pensii de cca 392,2 lei (116 euro).

Aceasta inseamna: 4 caini inregistrati in evidentele ONG Horez = venitul lunar al unei persoane varstnice!
In 9 luni (sept 2006 – mai 2007) suma platita din banii contribuabililor catre ONG Horez pentru sacrificarea cainilor se ridica la 184.842 lei (mai mult de 59.000 euro)

In 2004, dupa 3 condamnari penale si 8 ani in inchisoare (conform unui raport publicat de 11 organizatii civice) presedintele numitului ONG a candidat la primaria Brailei
http://www.hotnews.ro/articol_print_19_5_-1_5_-1-Ghidul-care-dezvaluie-ilegalitatile-candidatilor-la-primarii.htm

Dupa o politica pe termen lung de starpire a cainilor fara stapan, rezultatul in ce priveste reducerea populatiei canine pe strazi NU este vizibil (estimarea primarului - iunie 2007: 20.000 caiini pe strada – fara sa se fi facut vreodata vreun recensamant). Ceea ce se vede insa cu ochiul liber: consecintele cruzimii impuse ca politica de catre administratia locala, consecinte la care suntem martori mult prea des.

Datorita lipsei totale de transparenta in activitatea bazei de ecarisaj, surse anonime spun ca angajatii folosesc metode primitive de ‘eutanasie’ a animalelor, ca animalele mor de dizenterie sau ajung la canibalism din cauza infometarii.

Referitor la reducerea numarului de animale fara stapan, Conventia Europeana pentru protectia animalelor de companie, semnata de Romania la 23 iunie 2003 (legea 60/2004), stipuleaza: se va face identificarea prin marcaj permanent a cainilor si pisicilor, inmultirea neplanificata a cainilor si pisicilor trebuie sa se reduca prin promovarea sterilizarii acestor animale.

Autoritatea veterinara si politia
Cazurile de caini otraviti au devenit un fenomen obisnuit in Braila. In mai 2007 3 clinici veterinare au inregistrat 16 cazuri de animale de companie otravite, intoxicatia fiind cauzata de momeli otravite gasite pe strada, in timp ce detinatorul isi plimba animalul de companie. In iunie au existat 11 cazuri la 2 clinici. Animalele de companie sunt victime colaterale. In ce priveste cainii fara stapan, otrava a facut ravagii, cum semnaleaza multi – iubitori de animale si nu numai. In cele mai multe cazuri martorii oculari descriu momeli de culoare rosu intens (carne, carnati, oase de pui impregnate cu otrava) imprastiate la ‘locul crimei’, spuma rosie la botul cainilor. Analizele toxicologice pe cadavre indica in 3 situatii folosirea furadanului (insecticid), a carui ingestie produce congestia pulmonara, congestie hepatica, distrofie renala. O moarte in chinuri – executie pe strada. Fotografii in slideshow – data este indicata.

Daca un cetatean raporteaza un caz de otravire, autoritatea veterinara cere sa se prezinte corpul pentru investigatii; a transporta un animal mort intr-o zi caniculara nu este la indemana oricui – cineva comenta: bine ca nu trebuie sa duc un cal pentru investigatii.

Mai departe, daca cetateanul nu poate indica pe faptuitor, rezultatul analizei toxicologice este inutil. Daca otrava este un insecticid, din cauza ‘accesibilitatii’ largi, celui care face sesizarea i se spune ca este imposibil sa fie depistat autorul – totusi acest fapt nu absolva autoritatea veterinara si politia de datoria pe care o au de a aplica legea romana.

Institutiile pentru protectia mediului
Cum se poate constata in unele fotografii, cadavrele de animale sunt aruncate in tomberoane, incarcate in masinile de salubritate si aruncate la groapa de gunoi. Lucratorii salubritatii nu cunosc ca aceste cadavre trebuie incinerate. Legea prevede ca resturile animale trebuie incinerate. In lipsa datelor privind cainii capturati, dusi in baza de ecarisaj, gasiti morti pe domeniul public, este imposibil sa se faca o estimare reala a faptelor si cifrelor.

Otravirea cainilor fara stapan este o actiune sistematica si organizata, premeditata, actiunile au loc noaptea, pentru a proteja identitatea autorilor, implica sprijin financiar si ‘moral’ – intrucat folosirea neautorizata de substante toxice este infractiune si se pedepseste conform Codului Penal (art. 24 – legea 263/2005).

Intrebarile noastre catre autoritati:
Cine orchestreaza aceste actiuni?
Cine le plateste – din ce bani?
Cine are interesul sa elimine cainii fara stapan, indiferent de metoda folosita?

Nu numai cainii cu si fara stapan, ci toate animalele sunt victime ale cruzimii, neglijarii si indiferentei autoritatilor:

Cal abandonat, lasat sa moara: un cal bolnav a zacut cel putin 5 zile la marginea orasului, abandonat in soare, la mica distanta de o sosea circulate, de o linie ferata, de o zona rezidentiala (ANL – Lacu Dulce). Agentii de ordine publica patruleaza in zona – nu au observat nimic. Autoritatea veterinara a fost informata despre un cal care zacea pe camp, probabil mort (de la distanta semnele vitale pareau slabe) – nu a aratat nimeni interes. Neputandu-si permite o actiune de salvare, 2 voluntari au incercat sa hraneasca si sa adape calul si au solicitat sprijinul televiziunilor locale - sambata 14 iulie si duminica 15 iulie – dar nici un reporter nu a ajuns sa vada acest caz. Calul a murit duminica, 15 iulie – maltratat, posibil batut, neglijat si abandonat de o intreaga societate ‘civilizata’.

14 iulie
http://video.google.com/videoplay?docid=-8296596966135193657&hl=en

15 iulie
http://video.google.com/videoplay?docid=-8296596966135193657&hl=en
http://video.google.com/videoplay?docid=-6017305320892482650&hl=en

Animalele de ferma: fermele de porci din Braila imprastie un miros greu de suportat peste zonele invecinate, peste tot orasul, incat organizatiile ecologiste si cetatenii sunt indignati de lipsa de reactie a autoritatilor pentru protectia mediului (Obiectiv, 20 iulie).Intrebare pentru inspectorii veterinari: care este ‘bunastarea’ animalelor ‘incarcerate’ in aceste ferme? Aceste animale dotate cu inteligenta si care simt suferinta sunt tinute in conditii sordide. Din pacate aceste conditii par sa fie standarde. Si totusi ne declaram o natiune de iubitori de animale.

Refuzul autoritatilor, mai mult sau mai putin explicit, de a lua atitudine pentru a preveni actele de ucidere, de cruzime asupra animalelor, de otravire a cainilor, de abandon sau tortura, impiedica si descurajeaza cetatenii sa condamne aceste abuzuri si incurajeaza perpetuarea actelor de cruzime.

Prin atitudinea autoritatilor suntem obligati sa devenim complici la acte condamnabile de cruzime fata de animale. Un simplu cetatean poate sa sesizeze politiei un abuz dar nu poate face investigatii in locul politiei pentru a descoperi raufacatorii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puteti vedea cat de blanzi sunt acesti caini si cat de mult le place compania omului.

Caini Braila Caini Braila Caini Braila

Caini Braila Caini Braila Caini Braila

Caini Braila Caini Braila Caini Braila

Caini Braila Caini Braila Caini Braila

Caini Braila Caini Braila Caini Braila

Caini Braila Caini Braila Caini Braila

Caini Braila Caini Braila

Caini Braila Caini Braila Caini Braila

Resturile de mancare sunt lasate sa putrezeasca in soare.

Caini Braila Caini Braila Caini Braila

Caini Braila Caini Braila Caini Braila

Caini Braila Caini Braila Caini Braila

Caini Braila Caini Braila Caini Braila

Caini Braila Caini Braila Caini Braila

Caini Braila Caini Braila Caini Braila